Bere izena ingelesetik dator. ¨Mug¨ hitzak katilu altua esan nahi du, ¨cake¨ bizkotxoa den bitartean, beraz, bizkotxoa katilu batean esan nahi du. Bizkotxo honen abantailak dira ez dela laberik behar, 10 minutu baino gutxiagoan egiten dela eta ez duzula ia tresnarik orbantzen. Mikrouhin-labean egiten da, baldin eta katilua etxetresna elektriko horretarako egokia bada.
Osagaiak:
- Arrautza bat
- 4 koilarakada gari irin
- Legamia koilaratxo 1
- Olio koilarakada 1
- 2 koilarakada esne
- (Aukeran, txokolatezko pipitak)
Prozesu:
Ontzi txiki batean, irabiatu arrautza azukrearekin. Ondo irabiatutakoan, gehitu esnea eta olioa, eta integratu berriro. Azkenik, gehitu irina legamiarekin eta txokolatezko pipitekin.
Edukia katilu batean isurtzen du, mikrouhin-laberako egokia, potentzia maximoan minutu eta erdi edo bi, bere mikrouhin-labearen potentziaren arabera, eta gustatzen zaion bezala, zukutsua edo egina.
Oso ongi dago!