Osagaiak (2 pertsonentzat)
- Kalabaza erdi txikia (400 gr)
- 2 patata ertain (200 gr)
- Porru bat
- 4 gaztatxo (aukerakoa)
- Gatza
- Oliba-olioa
Prozesua
Zuritu eta moztu kalabaza, patata eta porrua. Ondoren, presio-eltze batera botako dugu, eta ura eta gatza sartuko ditugu, guztia ondo estali arte. Estaliko dugu eta lapikoari esango diogu noiz itzali sua, nire kasuan noiz. Kazola batean eginez gero, 25-30 minutuz egosten utziko dugu, eta kalabaza eta patata ziztatuko ditugu, egosten dugula ziurtatzeko. Eginda dagoenean, ura ken dezakegu lodiago nahi badugu, eta olioa gehitu eta gaztatxoak aukeran. Irabiagailu baten laguntzaz, dena irabiatuko dugu nahasketa homogeneo bat lortu arte, eta, azkenean, plater sakon batean zerbitzatuko dugu.