Osagaiak (2 pertsonentzat)
- 250 gr ore
- 200 gr haragi xehatu
- Tipula bat
- Azenario bat
- Baratxuri hortz bat
- 250 ml tomate frijitu
- Nahi duzun bezala irten
- Nahi bezalako piperbeltza
- Gustuko gazta birrindua
Prozesua
Tipula, azenarioa eta baratxuria txikitzen hasiko gara. Haragiaren antzeko tamaina izan behar du, nabarmendu ez dadin. Zartagin batean, olio txorrotada batekin, txiki-txiki egin duguna bota, eta 10 minutuz jo dezagun su ertainean. Jarraian, tenperatura igo, haragi xehatua gehitu eta gustura zipriztinduko dugu. Kolorea aldatzen zaionean, tenperatura jaitsi eta tomate frijitua gehituko diogu, eta 20 bat minutuz egosten utziko diogu. Denbora igaro ondoren, sutatik erretiratzen gara.
Bestalde, kazola batean ura jartzen da eta irakiten hasi arte itxaroten dugu. Jarraian, aukeratutako orea bota eta gomendatutako denboran egosten utziko dugu. Egosten amaitu ondoren, uretatik pasa eta egosi egingo dugu. Xukatutako orea zartaginera gehitu, eta mugitu egingo dugu, dena integra dadin. Gazta birrindua erabiltzen eta gehitzen dugu.