Dilista hauek nire aitonaren errezeta dira, jakina, bertsio ezberdin gehiago daude, osagai gehiagorekin edo gutxiagorekin.
Osagaiak (3 pertsonentzat):
- 350 gr dilista
- 100 gr azenario Β«babyΒ»
- Tipula bat
- 2 baratxuri ale
- Piperrauts gozo koilarakada 1
- Oliba-olioa
- Gatza gustura
Prozesua:
Dilistak garbitzen hasi ginen. Jarraian, presio-eltze batean, olio-txorrotada bat jarriko dugu, eta, beroa dagoenean, tipula moztua eta baratxuri-hortzak gehituko dizkiogu. Urre-kolorekoak direnean, piperrauts koilarakada, aldez aurretik xukatutako dilistak, Β«babyΒ» azenarioak eta gatza erantsiko ditugu, eta dena oso ondo irauliko dugu integra daitezen. Dena ondo integratuta dagoenean, ura gehitzen dugu azkenik. Estaliko dugu eta lapikoari esango diogu sua noiz itzali behar dugun suaren gainean 20 minutuz uzteko; nire kasuan, hiru marka igo behar ditu. Denbora igaro ondoren, estali eta pare bat minutuz atseden hartzen uzten dugu, azkenean zerbitzatzeko.