Osagaiak (2 pertsonentzat)
- 250 gr arroz
- 600 ml ur
- 75 ml sukalderako esne-gain edo esne lurrundua
- 150 gr askotariko perretxiko
- 50 gr tipula
- 60 gr gazta parmesano
- Gatza nahierara
- Oliba-olioa
Prozesua
Tipula zatitu eta askotariko perretxikoak garbituko ditugu, horiek ere ebakitzeko. Presio-eltze batean olio-txorrotada bat jarri eta tipula gorrituko dugu. Ondoren, perretxikoak botako ditugu tamaina murriztu arte. Ondoren arroza gehitu, gatza bota eta ondo mugituko dugu. Ura bota eta lapikoa itxi genuen. Nire kasuan, nire eltzeak hiru marka ditu, eta hirugarrena igotzen denean, sua itzali eta 15-20 minutuz uzten dut. Pare bat minutuz atseden hartzen utzi, eta, jarraian, esne gaina edo esne lurrundua bota, eta berriz mugitu gazta botatzeko.