Osagaiak (2 pertsonentzat)
- Lupia handi bat
- 2 patata ertain
- Oliba-olioa
- Tipula erdia (aukerakoa)
- Gatza
- 75 ml ur
Prozesua:
Patatak zuritu eta xerra finetan zatituko ditugu, eta laberako egokia den kristalezko iturri baten gainean jarriko ditugu. Tipula moztuta, olio, gatz eta ur txorrotada bat botako dugu, eta aurrez 180ΒΊC-tan berotuta dagoen labean sartuko dugu 15 minutuz. Garbitzeko eta lupia irekitzeko eskatuko dugu, etxean urez pixka bat garbitzeko. Handik 15 minutura, lupia pataten gainean jarri eta berriro labean sartuko dugu 10-15 minutuz, piezaren tamainaren arabera. Denbora igaro ondoren, patatei denbora gehiago falta zaiela ikusten badugu, berriro sartuko dugu, baina oraingoan itzalitako labean pare bat minutu gehiago, eta azkenik plater batean zerbitzatuko dugu, dagokion goarnizioarekin.