Osagaiak (2 pertsonentzat)
- 4 izter oso (atzeko laurdenak)
- 4 patata ertain
- 2 tipula ertain
- Oliba-olioa
- Gatza eta piperbeltza (gustura)
- Ezkai lehorra
Prozesua:
Patatak zuritzen eta xerra finetan mozten hasi ginen. Ondoren, oinarri gisa laberako egokia den erretilu batean jarriko ditugu. Tipulak ere zuritu eta zerrenda finetan ebakitzen ditugu. Patataren gainean jarri eta dena zipriztintzen dugu.
Jarraian, izterrak pataten eta tipularen gainean jartzen ditugu. Baso bat ur eta oliba-olio zorrotada bat gehituko dizkiogu. Horrela mamitsuago geratuko da labean. Iturriaren hondoan beti hezetasuna dagoela ziurtatzen dugu. Horrela goarnizioa ez da erreko. Izterrak zipriztindu eta ezkai lehorraren atximur ederra gehitzen diogu izter bakoitzari.
Oilaskoa aldez aurretik 180 ΒΊC-ra berotutako labean sartuko dugu, goian eta behean bero eginez. 20 bat minutu eman genituen labean, ondo eman arte. Denbora pasa ondoren, erretilua labetik aterako dugu, buelta emateko eta beste aldea egosteko. Berehala, erretilua labean sartuko dugu berriro, eta aldi berean utziko diogu. Denbora igaro ondoren gordin samar jarraitzen duela ikusten badugu, labea itzalita dagoela amaitzen utziko diogu, 5-10 minutu gehiago.