Pizza beti garaile ateratzen den platera da ostiral gau batean telebista ikusten duzun bitartean. Baina zuk prestatzen baduzu, aurrekozinatua baino askoz osasuntsuagoa izango da.
Osagaiak (4 pertsonentzat)
- 8 moldeko ogi-xerra
- 250 gr tomate frijitu
- 150 gr beicon edo york urdaiazpik
- 150 gr gazta birrindu
- 8 mozzarella xerra
- Kalabazin erdia
- Albaka-hosto batzuk
- Oreganoa
Prozesua:
Garbitu kalabazina eta moztu xafletan, mandolina batekin lagun dezakezu. Ondoren, moztu beicon edo york urdaiazpikoa. Laberako erretilu baten gainean, jarri argizaridun paper bat eta jarri ogi-xerrak. Tomatearekin bat egin eta oreganoarekin hautsiko dugu. Gainean gazta birrindua, bakona, kalabazina eta mozzarella banatzen ditu. Aurretik 180 Β° C-tan berotuta dagoen labean 7 minutuz laberatu, gazta urtu arte.